factoria inspira article-Magdeleine-photo-ryan-mcguire-n-59

Quan necessitem una imatge digital per incorporar-la al nostre blog, web o per una presentació, sovint ens preguntem si en podem fer un ús lliure, si hem de mencionar a l’autor o si en podem fer modificacions amb total llibertat.

Aquí resumim els tipus de llicències d’imatges publicades a la xarxa:

 

COPYRIGHT:

Drets de l’obra reservats. Així, a part dels drets morals que conserva el seu autor, el propietari del copyright (que pot no ser l’autor de l’obra) conserva els drets patrimonials que inclouen la reproducció, difussió pública i la creació d’obres derivades.

DOMINI PÚBLIC:

S’enten com el conjunt de bens i drets de titularitat pública i que no són de propietat privada. Les obres amb drets d’autor passen a ser de domini públic passats els 50 anys de la mort de l’autor.

LLICÈNCIA D’ART LLIURE

La Licencia Arte Libre es una licencia Copyleft sotmesa al dret francès que permet copiar, distribuir i modificar lliurement l’obra que protegeix, respectant els drets morals del seu autor.

COPYLEFT:

Aquest tipus de llicència possibilita utilitzar, copiar i redistribuir una obra i les versions que se’n derivin reconeixent-ne l’autoria o propietat.Creative Commons CC 4.0 BY: Llicències morals i ètiques combinades entre elles per a donar recolzament a l’obra d’un autor i que es pugui compartir. L’obra d’aquest autor es pot modificar, amb ús comercial o sense, amb la mateixa llicència, però sempre mencionant l’autor inicial. Aquestes limitacions venen indicades a través de 4 icones que combinades entre elles ofereixen 6 llicències CC disponibles, tal i com es veu en el següent quadre:

 

Icones en les llicències CC

factoria inspira ccommons_4icones

Tipus de LLicències disponibles

llicencies CC creative commons

 

Aquí teniu la pàgina amb més informació sobre les llicències.
0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *